Izvor: Blic, 17.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Tamo gde pogled ne dopire'

'Tamo gde pogled ne dopire'

Izdavačka kuća 'Beli put' predstavila je juče luksuzno izdanje stripa 'Tamo gde pogled ne dopire' Žorža Abolena i Olivijea Pona u okviru biblioteke 'Integrali' u kojoj su predstavljena najbolja ostvarenja francusko-belgijske škole filma.

U toj biblioteci do sada su objavljeni serijali 'Šninkel', 'Jaguar', 'Bleksad' i 'Sambrovi', a zanimljivo je da su svi ti stripovi izdati integralno, sa svim epizodama jednog serijala u istoj knjizi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Glavni urednik izdanja Milan Vuletić rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Francuskom kulturnom centru da je u početku planirano izdavanje popularnih stripova koji do sada nisu bili predstavljeni domaćoj publici, ali su se ipak urednici odlučili za izdavanje celih priča. Vuletić je kazao da će 'Beli put' objaviti i deset epizoda serijala 'Torgal' kao i strip 'Gospodari ječma', koji će biti najobimniji projekat u oblasti strip-izdavaštva kod nas. Osim toga, u 2007. će biti objavljeno trideset strip izdanja u tri edicije - 'Grafičke novele', 'Integrali' i 'Veliki klasici'. Ataše za kulturu francuske ambasade Jasna Stojković je rekla da je francuska škola stripa uz američku najveća na svetu i da se u toj zemlji proda više od 40 miliona primeraka stripova, a da je projekat 'Integrala' samo nastavak predstavljanja francuskog stripa nakon gostovanja Enkija Bilala i Gradimira Smuđe.

M. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.