Tajanstvenik

Izvor: SEEcult.org, 10.Okt.2014, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajanstvenik

Galerija Remont u Beogradu najavila je od 13. oktobra izložbu “Tajanstvenik” Katarzyne Tretin-Zečević, koja predstavlja svojevrsni dnevnik te poljske umetnice.

Izložba se sastoji od 200 veženih radova koji čine zvučni spektar reči koje izgovara Tretin-Zečević (100 na poljskom i 100 na srpskom jeziku).

Tajanstvenik” dodiruje dve odvojene tematske celine, od kojih prva pokreće problem traganja za istočnoevropskim identitetom, a druga – pitanje intimnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << tajne između dvoje ljudi.

Povod za pokretanje šireg problema – razmatranja o identitetu čoveka sa teritorije istočne Evrope – jeste njeno dvojno prezime. Njegov poljski i srpski deo simbolično spaja spona koja pokazuje vezu dvoje ljudi i dva naroda. Izložba će stoga biti prikazivana i u Srbiji, i u Poljskoj.

Katarzyna Tretin-Zečević doktorirala je na Umetničkom fakultetu Univerziteta Nikole Kopernika u Torunju.

Njeni radovi se nalaze u kolekciji Centra savremene umetnosti “Znaci vremena” u Torunju, kao i privatnim kolekcijama.

Izložba u Remontu biće otvorena do 31. oktobra.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.