TV uloge Bore Todorovića u UK Parobrod

Izvor: Studio B, 22.Okt.2014, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV uloge Bore Todorovića u UK Parobrod

Period u kojem je on ostvario svoja najveća televizijska dostignuća bio je i zlatna epoha dramske produkcije TV Beograd - 60-ih i 70-ih godina 20. veka, navodi se u najavi.

Ustanova kulture Parobrod, u saradnji sa Redakcijom za istoriografiju Trezor RTS-a, nastavlja ciklus posvećen domaćim glumačkim zvezdama, u kojem će večeras biti prikazane jedna epizoda serije "Rađanje radnog naroda" i tv drama "Stan" u kojima je igrao Bora Todorović.

Period u kojem je on >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ostvario svoja najveća televizijska dostignuća bio je i zlatna epoha dramske produkcije TV Beograd - 60-ih i 70-ih godina 20. veka, navodi se u najavi.

U te dve decenije Todorović je ostvario čak 65 uloga, pre nego što ga je široka jugoslovenska publika zavolela kao Bobu u seriji "Vruć vetar", a takođe zbog uloga u filmovima "Maratonci" i "Balkan ekspres" početkom 80-ih.

Bio je omiljeni glumac najvećeg srpskog televizijskog komediografa Ace Popovića, autora serije "Rađanje radnog naroda", iz koje se prikazuje poslednja, 12. epizoda, režiji Nebojše Komadine iz 1969. godine.

Netipičnu duodramu Save Mrmka "Stan" režirao je 1968. godine Ivica Ivanec, a Todorović je u svom najboljem šarmantnom, kozerskom i zavodničkom stilu igrao sa Radom Đuričin.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.