TV serija prema romanu Anansijevi momci

Izvor: Art-anima.com, 09.Feb.2014, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV serija prema romanu "Anansijevi momci"

Nil Gejmenov roman "Anansijevi momci" iz 2005. godine biće pretvoren u mini TV seriju, javlja BBC a prenosi PISB. Knjiga, koja je osvojila Britansku fentezi nagradu kao najbolji roman, prati mladića koji otkriva da ima brata za koga nije ni znao da postoji, ali i da su obojica sinovi zapadnoafričkog boga-pauka Anansija.

Gejmen je napisao scenario i predložio filmsku adaptaciju još 2010. godine, ali od toga nije bilo ništa. Za sada nema nikakvih reči o tome ko će glumiti, kada će >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << serija biti prikazana.

U poslednjih par meseci ovo je već treća najavljena ekranizacija Gejmenovih dela. Pre nekoliko dana najaveljena je TV-adaptacija "Američkih bogova", romana iz 2001. godine, a tu je i čuvena grafička novela "Sendmen".

Do sada nije bilo mnogo adaptacija Gejmenovih dela, ali kada su rađene – kao što je slučaj sa "Koralinom" i "Zvezdanom prašinom" - ostvarivale bi dobar prijem kod publike.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.