TV kritičari izabrali Domovinu

Izvor: B92, 19.Jun.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV kritičari izabrali "Domovinu"

Psihološka triler serija "Domovina" (Homeland) dobila je najviše priznanja na dodeli nagrada televizijskih kritičara (Critics Choce), dok je serija "Community" proglašena za najbolju komediju.

Drama "Domovina" proglašena je za najbolju dramsku seriju, a glumica Kler Dejns dobila je nagradu za najbolju glumicu u drami za svoju ulogu bipolarnog CIA agenta koji traga za domaćim teroristima.

Glumci serije "Breaking Bad" Brajan Kranston i Ðankarlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Espozito dobili su nagrade za najbolje muške uloge, dok je Kristina Hendriks iz serije "Ljudi sa Menhetna" nagrađena u kategoriji sporedne ženske uloge.

Nedovoljno emitovana ali očigledno miljenik kritike, serija "Community" proglašena je za najbolju komediju, dok su glumci serije "Moderna porodica" Džuli Boven i Taj Barel nagrađeni u kategorijama najbolji glumci u sporednim ulogama u komediji.

Za najboljeg komičara izabran je Luis C.K. za seriju "Lui"
dok su Zoi Dešanel (Nova devojka) i Ejmi Peler (Parkovi i rekreacija) podelile nagradu za najbolju komičarku.

Britanska serija "Šerlok" proglašena je za najbolju mini seriju a njena zvezda Benedikt Kambermač za najboljeg glumca u mini seriji.

Džulijan Mur dobila je nagradu za najbolju filmsku glumicu na TV za svoj portret Sare Pejlin u seriji HBO "Game Change".


Nagrade kritičara dodeljuje Udruženje televizijskih novinara i dodeljuju se na gala večeri u Los Anđelesu mesec dana pre dodele Emi nagrada koje su najviše počasti u televizijskoj industriji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Domovina” najbolja serija prema mišljenju TV kritičara (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2012

Psihološka triler serija dobila je najviše priznanja na dodeli nagrada televizijskih kritičara, dok je serija "Community" proglašena za najbolju komediju.

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.