TEŠKA OPTUŽBA PROTIV SLAVNOG REŽISERA! Brutalno me je SILOVAO, bojala sam se da će me UBITI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEŠKA OPTUŽBA PROTIV SLAVNOG REŽISERA! Brutalno me je SILOVAO, bojala sam se da će me UBITI! (FOTO)

Nije prva koja ga tereti.

Jedna Francuskinja u petak je optužila Romana Polanskog da ju je silovao 1975. u Švajcarskoj kada je imala 18 godina, objavio je list Le Parisien nekoliko dana pre početka prikazivanja novog filma režisera koji je u Sjedinjenim Državama osuđen za silovanje maloletnice.

Valentin Monije, čije su optužbe usledile posle optužbi drugih žena poslednjih godina, navodi da nije podnela tužbu, ali je odlučila da javno optuži Polanskog zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prikazivanja filma "J'accuse" o nepoštovanju pravde i aferi Drajfuz.

"Nisam s njim bila u vezi, ni ličnoj ni profesionalnoj, površno sam ga poznavala", ispričala je za Le Parisien ta fotografkinja, koja je bila manekenka u Njujorku i glumila u nekoliko filmova tokom 1980-ih godina, poput "Tri muškarca i beba".

Tvrdi da se radilo o izrazito nasilnom napadu.

"Udario me je, pa tukao dok se nisam predala, a onda me silovao. Bojala sam se da će me ubiti kako bi sakrio svoj zločin", kazala je.

Režiserov advokat Herv Temim je rekao za Le Parisien da Roman Polanski odlučno odbacuje optužbu za silovanje i ističe da navodni događaji od pre 45 godina nikada nisu prijavljeni pravosudnim organima.

Polanski je priznao krivicu zbog polnog odnosa s maloletnicom 1977. i bio je osuđen na 90 dana zatvora, ali je oslobođen nakon 42 dana. Kada je saznao da sudija želi da mu odredi višegodišnju zakonsku kaznu, pobegao je iz Sjedinjenih Država u Francusku.

Od tada se zaređalo više optužbi. Tokom filmskog festivala u Kanu 2010. britanska glumica Šarlot Luis ga je optužila za polno zlostavljanje kada je imala 16 godina 1983 godine. Druga žena ga je optužila u 2017-oj za polno zlostavljanje 1973. kada je imala 16 godina. I Renate Langer, bivša glumica, iste godine ga je optužila za silovanje 1972. u Gštadu kada je imala 15 godina.

Režiserov advokat tvrdi da su optužbe te tri žene neutemeljene.

HIT SNIMAK KIJE I SLOBE: Sreli se na reviji, nisu hteli da se pozdrave, pa ih NATERALI da sede zajedno (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.