Švidkoj: Forum slovenskih kultura ove godine u Srbiji – Bratstvo

Izvor: Vostok.rs, 13.Mar.2024, 23:33

Švidkoj: Forum slovenskih kultura ove godine u Srbiji – Bratstvo

„Taj Forum je svojevremeno osnovan odlukom rukovodstva Slovenije i Rusije. Jubilarni sastanak će biti održan u Srbiji, jer je ona najprihvatljivija za sve zemlje učesnice“ – precizirao je on.
U rad Foruma slovenskih kultura, međunarodne nevladine organizacije, čije je stalno sedište u Ljubljani, uključeno je 13 zemalja sa 300 miliona stanovnika: Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Poljska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina, Hrvatska, Crna Gora i Češka.
Švidkoj je takođe istakao da u ovom času, od evropskih zemalja, spremnost na državnom nivou za kulturnu saradnju sa Rusijom iskazuju Mađarska, Slovačka, Srbija i Republika Srpska.
On se novinarima obratio juče u Beču, gde je u Ruskom domu razgovarao sa sunarodnicima i austrijskim kulturnim poslenicima. Posle Beča, Švidkoj putuje u Bratislavu. Izvor: srbratstvo.ru

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.