Svi ste čuli ovu pesmu, ali niste imali ideju ko je izvodi

Izvor: B92, 31.Dec.2016, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi ste čuli ovu pesmu, ali niste imali ideju ko je izvodi

Izrael Kamakavivoole bio je havajski muzičar koji je obradio pesmu "Over the rainbow“ koja je postala jedna od najpoznatijih obrada na svetu. Često je čujete u filmovima i serijama, u reklamama, po tržnim centrima.

Ova pesma je praćena instrumentom ukulele. Osim što peva, ovaj talenotovani muzičar sa Havaja je svoju energiju i ulagao i u pružanju podrške svojim ljudima u borbi za nezavisnost. On je postao poznat upravo po pesmi „Over the rainbow“.

Izraela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << često nazivaju „nežnim džinom“ zahvaljujući impozantnoj veličini, ali njegov glas je zaista divan i blag.

Pre smrti svoga brata, izdao je 15 albuma. Sa albumom pod nazivom "Ka 'Ano'i" koji je izdat 1990. godine je osvojio brojne nagrade. Međutim, obradom pesme “Over the rainbow” osvojio je mnoga srca Havajčana i šire.

Nažalost, umro je u 38. godini zbog respiratornih problema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.