Svetski pijanisti u Novim Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2011, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski pijanisti u Novim Sadu

NOVI SAD -

Tokom ove sedmice, od 27. juna do 3. jula u Novom Sadu će biti održana ovogodišnja, treća po redu Svetska konferencija klavirskih pedagoga, umetnika i pijanista, čiji će domaćin biti Muzička škola "Isidor Bajić".

Tokom ove manifestacije, koja će okupiti veliki broj eminentnih klavirskih umetnika i profesora klavira sa svih kontinenata, biće priređen niz seminara, majstorskih kurseva i predavanja posvećenih razmatranju različitih aspekata i pitanja pijanističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umetnosti, od početnog nivoa nastave do rada na usavršavanju vrhunskih umetnika, kao i problema iz oblasti interpretacije.

U radu Svetske konferencije klavirskih umetnika učestvovaće veliki broj istaknutih članova i predstavnika Evropske asocijacije klavirskih pedagoga (EPTA), takođe i predstavnika srodnih asocijacija iz SAD i južne Amerike, Azije i Australije, a glavni cilj ovog velikog pijanističkog skupa je unapređenje i razvoj klavirske umetnosti kao i uspostavljanje bliskih veza i saradnje među pijanistima i klavirskim pedagozima širom sveta.

Uz seminare i predavanja, program svetske pijanističke konferencije obuhvata i brojne koncerte i nastupe domaćih i stranih umetnika. Prvi od pomenutih koncerata biće održan večeras u novosadskoj Sinagogi, sa početkom u 20 časova, a na njemu nastupaju članovi ansambla "Kamerata akademika", sa dirigentom Aleksandrom Kojićem i solistima Pavletom Krstićem, Aleksandrom Đermanović i Iris Kobal, koji će izvesti dela za klavir i orkestar, Baha, Šopena i Mocarta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.