Svetski dan džeza: Miona Deler Babić i Lia Pale u Domu omladine

Izvor: Blic, 25.Apr.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan džeza: Miona Deler Babić i Lia Pale u Domu omladine

Svetski dan džeza obeležava se 30. aprila širom sveta, kao deo UNESCO programa, a tim povodom Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival organizuju koncert u sali Amerikana od 21 čas na kome će nastupiti Miona Deler Babić i Lia Pale.

Ove mlade i talentovane muzičarke će se domaćoj publici predstaviti kroz svoj specifičan džez izraz, kombinovan sa pop muzikom i evropskom tradicijom kabarea.

Miona Deler Babić je srpsko-italijanska džez/pop pevačica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pijanistkinja klasične i džez muzike, poznata pre svega po originalnom repertoaru, u kome često kombinuje različite zanrove. Po završetku studija klavira na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu, preselila se u Italiju gde živi i radi. Izdala je dva albuma, “Reach Touch” za američko i onlajn tržište i rok/džez album “No Trumpet Songs”.

- Izuzetna mi je čast što nastupam u Domu omladine za Svetski dan džeza, jer su to trenuci koji pozitivno povezuju ljude iz celog sveta. Potrudiću se da predstavim svoju zemlju u najboljem svetlu, onako kako ona to i zaslužuje. Raduje me i što ću scenu deliti sa autrijskom umetnicom Liom Pale čiji mi se rad dopada. U Srbiji sam već neko vreme. Radila sam u čitavoj Evropi, izdala album u Americi, ali ću misliti da sam uspešna tek kad stvorim nešto na maternjem jeziku. Na koncertu u Domu omladine ću premijerno izvesti akustične verzije nekih od tih pesama - kaže Miona Deler Babić.

Ulaznice su u prodaji preko Eventim mreže, po ceni od 400 dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DOB: Svetski dan džeza – Lia Pale i Miona Deler Babić

Izvor: DANuBeogradu.rs, 26.Apr.2016, 08:56

U subotu, 30. aprila od 21.00, u Domu omladine Beograda na Svetski dan džeza nastupiće Lia Pale i Miona Deler Babić. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 400 RSD, preko Eventim prodajne mreže. Za studente i đake u prodaji je ograničen broj ulaznica po ceni od 100 RSD, a mogu se nabaviti na Blagajni...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.