Svetski dan džeza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan džeza

Širom sveta danas se obeležava Svetski dan džeza, koji je 2011. godine ustanovio UNESCO sa ciljem da se istakne uloga džeza u ujedinjavanju ljudi cele planete.

Svetski dan džeza povezuje zajednice, škole, umetnike, istoričare, akademike i džez entuzijaste, koji širom sveta slave i uče o džezu, njegovim korenima, budućnosti i uticaju.

Svakog 30. aprila ukazuje se neophodnost interkulturnog dijaloga, međusobnog razumevanja, džez se prepoznaje kao sredstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << promocije mira, dijaloga među kulturama, kao umetnička forma koja poštuje različitosti, ljudska prava i dostojanstvo i promoviše slobodu u izražavanju.

Svetski Dan Džeza je kulminacija meseca džeza, kojim se tokom meseca aprila skreće pažnja javnosti na džez i njegovu izuzetnu baštinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.