Svetislavu Basari i Bojanu Krivokapiću nagrada Mirko Kovač

Izvor: RTS, 01.Okt.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetislavu Basari i Bojanu Krivokapiću nagrada "Mirko Kovač"

Svetislav Basara dobio je nagradu "Mirko Kovač" za najbolju knjigu eseja, za "Pušači crvenog bana" u izdanju "Lagune", a Bojan Krivokapić nagrađen je u kategoriji najbolje delo mladog autora, za roman "Proleće se na put sprema" u izdanju "Red boksa".
Žiri u sastavu Vlaho Bogišić (predsednik žirija), Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavićević i Dragan Radulović istu nagradu za 2017. godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dodelio je i za najbolji scenario za film "Kratki izlet" Igora Bezinovića i Anta Zlatka Stolice u produkciji "Studija Pangolin" iz Zagreba.

Najboljim romanom proglasio je "Me'med, crvena bandana i pahuljica" Semezdina Mehmedinovića u izdanju "Frakture" iz Zaprešića.
Nagrada "Mirko Kovač", koja se sastoji od 5.000 evra i povelje, dodeljena je četvrti put u okviru petih "Dana Mirka Kovača", u rovinjskom bioskopu "Gandusio".
Dodeljuje se za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenario po snimljenom filmu i za najbolje delo mladoga autora, a u konkurenciji su dela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Svetislavu Basari i Bojanu Krivokapiću nagrada "Mirko Kovač"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 10:47

Svetislav Basara dobio je nagradu "Mirko Kovač" za najbolju knjigu eseja, za "Pušači crvenog bana" u izdanju "Lagune", a Bojan Krivokapić nagrađen je u kategoriji najbolje delo mladog autora, za roman "Proleće se na put sprema" u izdanju "Red box"-a...Žiri u sastavu Vlaho Bogišić (predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.