Svečano otvoren 43. Bitef

Izvor: S media, 16.Sep.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvoren 43. Bitef

Na velikoj sceni Centra "Sava" sinoć je svečano počeo 43. Bitef, a festival novih pozorišnih tendencija zvanično je otvorio nemački dramski pisac Roland Šimelfenig.

Jedan od najplodnijih evropskih autora Šimelfenig angažovan je i kao član medjunarodnog žirija ovogodišnjeg Bitefa.

Svečanom otvaranju 43. Bitefa prisustvovao je ministar kulture Nebojša Bradić, kao i druge javne i kulturne ličnosti.

Nakon fanfara počela je prva predstava u glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << programu - "Sutra" koreografa i reditelja Sidija Larbija Šerkaujia, u produkciji "Sadlers Vels teatra" iz Londona, koju izvode budistički monasi Šaolin manastira sa Tibeta.

Mnogobrojna publika ispunila je dvoranu Centra "Sava" da vidi novo ostvarenje autora marokanskog porekla Šerkauija, koji je 2000. godine osvojio Specijalnu nagradu Bitefa za predstavu "Rien de rien".

U "Sutri", što je naziv za propoved ili Budinu pripovest, spajaju se virtuozni pokreti vekovne tradicije kungfua i iskustvo evropskog savremenog plesa.

Na 43. Bitefu, koji traje do 26. septembra, u glavnom programu biće izvedeno devet predstava, u selekciji Jovana Ćirlova i Anje Suše.

Na više scena u Beogradu i Novom Sadu nastupiće teatarski stvaraoci iz Kanade, Švajcarske, Hrvatske, Norveške, Holandije, Nemačke i Srbije.

I ove godine biće održan niz pratećih programa kao što su "Bitef na filmu", "Bitef Polifonija" i drugi.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.