Sve spremno za premijeru mjuzikla Kosa u Pozorištu mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za premijeru mjuzikla "Kosa" u Pozorištu mladih

U Pozorištu mladih sve je spremno za premijeru čuvenog brodvejskog mjuzikla "Kosa". Reč je o koprodukciji sa Novosadskim pozorištem i studentima glume u klasi Borisa Liješevića. Na sceni će muziku uživo izvoditi orkestar pod vođstvom Davida Klema.

Oslanjajući se na kultni film Miloša Formana i predstave na Brodveju kao i kod nas, predstavu su rediteljski uobličili Peter Telihaji i koreograf Peter Kovač Geržon.

Deo predstave čine klasični plesovi, a zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa modernim pozorišnim pokretom čine meta jezik koji se stvara na sceni sinhronizovano.

Predstava "Kosa" čija premijera će biti 6. decembra u 20 časova nastala je pod pokroviteljstvom ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Grada Novog Sada, a kako je najavljeno, očekuje se da će premijeri prisustvovati i holivudski glumac, oskarovac Džon Sevidž, koji je u filmu Miloša Formana tumačio glavnu ulogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.