Sve o tajnim društvima na RTV-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve o tajnim društvima na RTV-u

Kako su nastajala tajna društva, zašto su ljudi imali potrebu da se udružuju na takav način, analiza takve potrebe iz sociološkog i psihološkog aspekta i sve drugo što javnost intrigira i interesuje u vezi sa ovom temom, gledaoci će moći da vide u serijalu "Tajna društva".

Autor serijala Aleksandar Karišik objašnjava da su njegov produkcijski tim i on ovoj temi pristupili ozbiljno, bez senzacionalizma, i naglašava da će ovaj dokumentarni serijal otkriti mnogo toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nepoznatog, "ali i raskrinkati mnoge dezinformacije".

"Nećemo reći, na primer, da li je Tito bio mason, ali ćemo objasniti tačno zbog čega oni koji tvrde da jeste to nikako ne mogu znati. Ispričaćemo pravu istinu o Iluminatima, kako su Rozenkrojceri uticali na svet kakvim ga danas znamo, istine i zablude o Masonima i još mnogo toga", kaže autor Aleksandar Karišik, iz Produkcijske kuće "Panorama", koja je ovaj serijal snimila pod ugovorom sa pokrajinskim javnim servisom Radio - televizijom Vojvodine.

Tema tajnih društava, kaže autor, sublimira religiju, filozofiju, politiku, nauku, moral, umetnost, istoriju, sociologiju, psihologiju.

"Ono što je jako važno, serija će skrenuti pažnju na organizacije i ljude kojima dugujemo zahvalnost za neke svetle trenutke naše istorije, ali i one koje su nam nanele zla i zbog kojih i danas treba da budemo oprezni", rekao je Karišik.

On kaže da je autorski tim imao nameru da dokumentarnom serijom "Tajna društva" postigne da gledaoci razaberu važno od nevažnog, tačno od netačnog.

U fokusu serijala su masoni, Templari, Rozenkrojceri, kao pripadnici nekih od tajnih društava.

Bioskopska projekcija serijala "Tajna društva" u Novom Sadu, kada je sala bila ispunjena do poslednjeg mesta, najavila je emitovanje prve epizode ovog serijala na RTV-a.

Gledaoci epizode serijala "Tajna društva" mogu gledati svakog petka u večernjim satima na ovom kanalu.

Emisiju možete pogledati i na media.rtv.rs/tajna-drustva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.