Izvor: Blic, 22.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svako je vredan pažnje

Svako je vredan pažnje

Kako je biti majka jednog miša? To, naravno, nije nešto što se dešava često, ali ludo sam se zabavljala šali se Đina Dejvis (43) na račun svoje uloge u filmu 'Stjuart Litl', u kome igra majku jednog dečaka i miša koga je porodica Litl usvojila. Film 'Stjuart Litl', koji je režirao Rob Minkof ('Kralj lavova'), snimljen je prema romanu koji je pre pola veka napisao E. B. Vajt. Bračni par Litl odlazi u sirotište , ali umesto da usvoji dete, vraća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se kući sa mišem Stjuartom, prema kome se svi članovi porodice odnose kao prema detetu. Jedini izuzetak je njegov zakleti neprijatelj beli mačor.

Šta vas je navelo da prihvatite ovu ekstravagantnu ulogu majke?

Upravo činjenica da je to neobična uloga, neverovatna situacija koju treba učiniti realnom. Bio je to lep izazov , a to je upravo ono što tražim kada biram uloge.

Film 'Stjuart Litl' je način da se deca kroz animirani film nauče toleranciji.

-Da. Mene je upravo i pridobila ta poruka sadržana u priči. Dopao mi se način na koji se porodica odnosi prema tom mišu, kao prema biću koje je vredno samo po sebi.

Da li je bilo teško glumiti sa... jednim mišem?

Ponekad jeste, pošto njega nije bilo, on je plod specijalnih efekata. Lako je reći: 'Zamisli da je Stjuart tu, na stolu, ili na jastuku, u krevetu, poljubi ga...' Mnogo je, međutim, teže pogoditi tačno mesto gde se nalazi njegova glava, njegova njuškica... Bilo nam je portrebno tri sata da snimimo scenu u kojoj ga ja ljubim pred spavanje. Pomalo je čudno kad pokazujete svoja osećanja 'ni za šta'. Priznajem da mi se dešavalo da pomislim da možda ludim! Prolivam suze nad praznim stolom! Ali, kao neverovatni rezultat tehnlogije, Stjuart izgleda kao da je stvarno živ.

Kakav je u stvarnom životu vaš odnos prema životinjama?

Oduvek sam ih volela. Kao mala sam imala pse, mačke, čak i jedno morsko prase. Često sam razgovarala sa njima, nadajući se da će mi kad-tad odgovoriti. Danas imam jednog psa, jednog ponija i jedno magarence. Ali, niko od njih još uvek nije progovorio kao Stjuart.

Dobili ste Oskara za ulogu u 'Slučajnom turisti'. Koja vas zemlja najviše privlači?

Posao kojim se bavi pruža mi fantastičnu mogućnost da putujem, da obilazim zemlje u koje, inače, ne bih nikada ni pomislila da odem. Od kako učestvujem na takmičenjima u gađanju lukom i strelom, što je moja sportska strast, putujem još više nego ranije. Ipak, možda mi je najviše prirasla za srce Švedska, gde sam živela godinu dana sa svojom porodicom. Kad sam bila mala, u Americi sam se osećala kao da sam potisnuta u stranu, marginalizovana, mislila sam da sam potpuno neprivlačna, maštala sam o tome da odem u neku drugu zemlju i postanem potpuno nova ličnost. To sam doživela kad sam stigla u Švedsku, gde sam stekla veliki broj obžavalaca.

Zar film 'Stjuart Litl' nije u vama probudio želju da postanete majka u privatnom životu?

Da, veoma volim decu i mislim da bih bila dobra majka. CDC/GB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.