Izvor: B92, 14.Maj.2020, 13:05

Sutra počinju probe u BDP uz sve mere opreza VIDEO

Pandemija koronavirusa prekinula je probe predstave ''Čitač'' po motivima romana nemačkog književnika Bernarda Šlinka u režiji Borisa Liješevića i dramatizaciji Fedora Šilija.

Beogradsko dramsko pozorište neće igrati predstave do kraja sezone, koja je zvanično trebalo da traje do 30. juna. Iako će pozorišne sale biti zatvorene za publiku, u ovom teatru od sutra počinju probe za predstavu ''Čitač''.

Glumci su tokom vanrednog stanja imali čitajuće probe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putem skajpa, pa sa nestrpljenjem čekaju trenutak izlaska na pozorišne daske, kaže Srđan Obrenović za Jutro TV Prva.

On napominje da podela glumaca za ovu predstavu nije velika i da je fizička distanca moguća na sceni, a ukoliko bude neophodan kontakt za potrebe predstave, ističe da je ta odluka na reditelju i glumcima dok još ne budu sigurni da je koronavirus pod kontrolom.

Članovi ekipe su Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Milena Pavlović Čučilović, Milica Zarić, Ivan Tomić i Marko Grabež.

Podsetimo, ovaj teatar zatvoren je 11. marta, samo nekoliko dana pre planirane premijere predstave Ružni, prljavi, zli po tekstu Slobodana Obradovića, po motivima istoimenog filma Etore Skole, u režiji Lenke Udovički. Reč je italijanskoj crnoj komediji, premijerno prikazanoj 1976. godine, zasnovanoj na elementima neorealizma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.