Superstar na klarinetu sa Beogradskom filharmonijom

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superstar na klarinetu sa Beogradskom filharmonijom

Prvi klarinet Berlinske filharmonije Andreas Otenzamer nastupiće dve večeri zaredom sa Beogradskom filharmonijom, 24. i 25. januara, u Kolarčevoj zadužbini.

Pod dirigentskom palicom Hansa Grafa, na programu će biti dela Vebera, Dvoržaka i Malera. Nakon fantastičnog Sergeja Nakarjakova koji je potpuno opravdao nadimak "Paganini na trubi", Filharmonija predstavlja još jednog virtuoza na duvačkom instrumentu, ovog puta na klarinetu.

Otenzamer je od onih izvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji dokazuju da se i u klasičnoj muzici može biti superstar. Dolazi iz austrougarske muzičke porodice - njegov brat, a donedavno i otac, prvi su klarinetisti Bečke filharmonije, a on se "odmetnuo" u čuveni berlinski orkestar, gde ima istu, prestižnu poziciju.

U želji da prikaže svu fleksibilnost instrumenta, često pravi izlete u druge muzičke stilove. Pored toga što redovno nastupa sa najvećim imenima klasične muzike, prvi je klarinetista koji je ekskluzivac "Dojče gramofona".

Često nastupa i sa Nemanjom Radulovićem, sa kojim između ostalog promoviše klasičnu muziku u berlinskim tehno-klubovima. Za svoj drugi album "Brams - Mađarska veza" dobio je nagradu "Eko-klasik" kao instrumentalista godine 2015.

Najtraženiji klarinetista današnjice sa Beogradskom filharmonijom nastupa prvi put i izvešće Koncert za klarinet i orkestar br. 1, K.M. Vebera, a na programu će biti još uvertira "Čarobni strelac" istog kompozitora, Dvoržakovo delo "Otelo" i čuveni Malerov "Adađo" iz Simfonije br. 10. Koncertom će dirigovati drag gost Filharmonije i istaknuti austrijski dirigent Hans Graf, jedan od najuvaženijih muzičara današnjice koji je, pored ostalih prestižnih nagrada, dobitnik i čuvenog "Gremija".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Beogradska filharmonija i Andreas Otenzamer u Kolarcu

Izvor: DANuBeogradu.rs, 24.Jan.2019, 01:20

Prvi klarinet Berlinske filharmonije, Andreas Otenzamer i Beogradska filharmonija održaće dva koncerta 24. i 25. januara od 20.00 u Kolarcu. Pod dirigentskom palicom Hansa Grafa, na programu se dela Vebera, Dvoržaka i Malera. Posle Sergeja Nakarjakova koji je potpuno opravdao nadimak „Paganini“...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.