Suočavanja

Izvor: GledajNapred, 30.Apr.2011, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suočavanja

   
Rad Bojana Otaševića    
IZLOŽBA. - U Galeriji 107, u Zemunu, od 5. (19.00) do 19. maja biće otvorena izložba "Suočavanja". Izlagaće slikari Vladimir Dunjić, Milica Kojčić, Velizar Krstić i Bojan Otašević

Autorka koncepcije postavke Olivera Vukotić kaže da su u središtu interesovanja umetnici imaju čoveka i njegovo postojanje i dodaje: "Svet senki koji se nevidljivo prelama kroz ljudsku dušu i nespokoj vremena, polazna >> Pročitaj celu vest na sajtu GledajNapred << su ravan za stvaralaštvo ovih umetnika. Njihovi radovi daju po jedan 'isečak' života, dovoljno istinit da bi bio prepoznat ali istovremeno bogat asocijacijama koje stvaraju novu umetničku realnost. Orijentacija ka figurativnom je takođe zajednička odrednica za ove četiri poetike a razlike se mogu pratiti u pristupu, stilu i likovnoj lingvistici. Ta vrsta sagledavanja sveta oko sebe, iz vizure ovih umetnika, povod je za koncepciju izložbe Suočavanja". (Ah Neša)

Nastavak na GledajNapred...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GledajNapred. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GledajNapred. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.