Šuma blista u Beču

Izvor: B92, 28.Maj.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šuma blista" u Beču

Nagrađivana predstava Ateljea 212 biće izvedena na festivalu „Wiener Festwochen”.

Predstava po tekstu Milene Marković,u adaptaciji i režiji Tomija Janežića prikazaće se 31. maja i 1. juna, najavio je Atelje 212. U okviru programa Forum festwochen Generation (Ex) Yu„ biće predstavljeno sedam radova umetnika sa prostora bivše Jugoslavije koji su rođeni 1970. koji kroz različite oblike umetničkog izražavanja obrađuju teme raspada bivše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domovine i pronalaženja načina da se život nastavi u novonastalim okolnostima. Pored naših umetnika, austrijskoj publici će se predstaviti Oliver Frljić, Dejan Kaluđerović, Sanja Mitrović, Aleksandar Nikolić i Saša Asentić sa svojim projektima.

U komadu „Šuma blista", ljudi sa margine u napuštenom baru na autoputu u srcu neke šume žive svoj život, sami sa svojim snovima. Tu su kafanska pevačica, nekada lepa i talentovana žena a sada bez snage u glasu, uvek pijani nasilni kafedžija i mlade devojke čija je jedina budućnost prostitucija u nekoj dalekoj zemlji. Naslov preuzet iz popularne dečije pesmice ne evocira savršeni svet, već uznemirujuću atmosferu koja predstavlja metaforu za gubitak perspektive u savremenom društvu.

Predstava je na ovogodišnjem Jugoslovenskom pozorišnom festivalu osvojila nagrade za najbolju predstavu, režiju i glavnu mušku i žensku ulogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.