Stručno vođenje za gluve i nagluve prvi put u MIJ

Izvor: SEEcult.org, 14.Feb.2015, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručno vođenje za gluve i nagluve prvi put u MIJ

Muzej istorije Jugoslavije (MIJ) organizuje 14. februara prvo stručno vođenje za gluve i nagluve, u saradnji sa Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika.

Saradnja će početi 14. februara u 13 časova prevođenjem autorskog vođenja Ane Panić, kustoskinje MIJ kroz izložbu “Nikad im bolje nije bilo?

Stručno vođenje organizovano je u cilju povećanja dostupnosti programa MIJ gluvim i nagluvim osobama.

Povodom Dana državnosti Srbije, ulaz >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << u MIJ biće besplatan 14. i 15. februara, kao i 17. februara - na dan zatvaranja izložbe “Nikad im bolje nije bilo?

Ta izložba, otvorena krajem decembra, rezultat je istraživanja modernizacije svakodnevnog života u socijalističkoj Jugoslaviji u periodu od od 1950. do 1990. godine, a obuhvata više od 200 predmeta, 400 fotografija i 26 video klipova koji na autentičan način svedoče o nekadašnjem životu u SFRJ.

Izložba se bavi fenomenom svakodnevice, slobodnog vremena i dokolice u Jugoslaviji, a nastala je u saradnji autorke Ane Panić sa kolegama iz regiona, uz korišćenje muzejske, arhivske, bibliotečke i filmske građe iz MIJ i drugih institucija iz Srbije i regiona.

Izložba “Nikad im bolje nije bilo?”, prema navodima MIJ, traga za odgovorima na pitanja: da li su Jugosloveni pronašli blagostanje; kako su ga, kada i zašto izgubili; kakav je bio sistem obrazovanja; kakav društveno-kulturni život; u kojim segmenita života se video modernizacijski skok...

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

BG: Stručno vođenje kroz izložbu sa tumačem znakovnog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2015

Muzej istorije Jugoslavije započeo je saradnju sa Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika u cilju povećanja dostupnosti svojih programa gluvim i nagluvim osobama. Danas u 13 časova biće organizovano prevođenje autorskog vođenja kroz aktuelnu izložbu "Nikad im bolje nije bilo?"...Izložba...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.