Street food Vračarac potvrdio epitet najboljeg festivala ulične hrane u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 14:06

Street food Vračarac potvrdio epitet najboljeg festivala ulične hrane u Beogradu

Uspešno održan još jedan zimski Street food Festival u srcu Vračara

Tokom vikenda je uspešno održan još jedan zimski Street Food Festival na platou kod Kalenića i to pod sada već opšteprihvaćenom nadimku “Vračarac”! Festival je još jednom predstavio selekciju kvalitetne ulične hrane beogradske street food scene, kako tradicionalne specijalitete domaće nacionalne kuhinje, tako i nesvakidašnje specijalitete iz nekoliko različitih svetskih kuhinja.

“Vračarac” >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tokom tri festivalska dana okupio više hiljada posetilaca na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace, a najveće intersovanje izazvale su mini sarmice, kao i specijaliteti korejske kuhinje ali posetioci su podjednako uživali i sjajnim burgerima, tradicionalnom japanskom sušiju ali i zanimljivim fuzijama različitih svetskih kuhinja.

Ovogodišnju ponudu upotpunili su i razni grilovani i topljjeni sirevi servirani na nesvakidašnji način, čuvene beogradke knedle ali i nezaobilazni topli napitci i ukusne zimske poslastice. Ono što je posebno doprinelo čarobnoj prazničnoj atmosferi jeste novogodišnja dekoracija festivalskog prostora u kojoj su posetioci zaista uživali ali i sjajan muzički program za koji su bili zaduženi DJ-evi sa gradske klubske scene.

Uspešno je realizovana i još jedna društvenoodgovorna kampanja u saradnji sa kompanijom Ball Packaging Europe i projektom „Svaka limenka se računa“, a u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže i stvaranja ambalažnog otpada. Zato su se i ovaj put na festivalu koristitile Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma. Cilj ove saradnje jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje.

Po završetku još jednog izdanja zimskog Street Food Festivala, može se reći da je “Vračarac“ potvrdio epitet najboljeg festivala ulične hrane u Beogradu i da je postao omiljeno mesto za gradsko zimsko okupljanje u srcu Vračara!

https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

https://m.facebook.com/streetfoodfestivalbg/

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Street food Vračarac" potvrdio epitet najboljeg festivala ulične hrane u Beogradu

Izvor: Blic, 26.Dec.2023, 11:50

Tokom vikenda je uspešno održan još jedan zimski Street Food Festival na platou kod Kalenića i to pod sada već opšteprihvaćenom nadimku “Vračarac”!

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.