Stray Dogg - srpski bend koji zvuči kao vrhunski američki alternativni sastav

Izvor: Blic, 25.Apr.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stray Dogg" - srpski bend koji zvuči kao vrhunski američki alternativni sastav

Mladi sastav Stray Dogg, posle uspešnog koncerta u Domu omladine početkom aprila, trenutno radi na promociji novog spota za numeru “Smile”. Zvuk bend "Stray Dogg", opisuje se kao mešavina roka, indi roka i melanholičnog folka.

Prvi album ovog sastava izašao je u maju 2011. godine, gde se kantautor i frontmen Dušan Strajnić trudio da tematika albuma bude uglavnom ljubavna.

- Nas u bendu je od starta četvoro, ali sada smo pojačani, imamo basistu i bubnjara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sa prvim spotom smo imali više sreće, nego pameti, u vreme kada smo izbacili spot, ekipa koja je snimala, snimila je i reklamu za Soulfood, pa smo na Jutjubu izašli u povezanim spotovima, kaže Dušan, frontmen benda.

VIDEO > Stray Dogg - Smile:

Dušan Strajnić je apsolvent prava, a pored toga, pošto je pola života proveo igrajući tenis, sada najmlađima drži časove. Nasledio je od oca pozamašnu kolekciju ploča.

- Pošto su mi nedavno crkli zvučnici u sobi, slušam samo ploče. Imam kolekciju od oko 500 ploča, koje su uglavnom tatine, ali sam ja počeo da je dopunjujem. U prodavnici ploča sam nedavno svirao i tada sam bacio oko na jednu ploču, soul kompilaciju Roberta Džonsona.

Sve stvari su autorske, a nedavno je jednja njihova pesma izašla na Mercedesovoj kompilaciji. Postaju dosta traženi, posebno od kako je na jednoj indi kompilaciji izašla njihova pesma.

- Iako kratko sviram, možda pet ili šest godina, sve sam pišem. Pesme nastaju brzo, već za pola dana. Ali, tu inspiraciju treba čekati. Ja je čekam nekad po mesec, dva, tri. Nikada nisam planski pisao pesme, niti znam kako bih to uradio. Sve to ide strašno brzo kada imam inspiraciju. Prvi album je posvećen ljubavi i mojoj ljubavnoj vezi, i trudio sam se da bude potpuno ljubavan album.

Bend Stray Dogg prvi EP izdao je kao samizdat. Sledeći album izaći će na jesen, ali neće biti "potpuno ljubavan" kao prethodni.

VIDEO > Stray Dogg - Almost:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.