Stiže dokumentarac o jednom od najpopularnijih pevača VIDEO

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 09:05

Stiže dokumentarac o jednom od najpopularnijih pevača VIDEO

Hulio Iglesias i Netfliks postigli su dogovor o seriji koja će prikazati život španskog pevača. Iglesas će učestvovati u samom procesu snimanja, prvi put u svojoj kaerijeri, i obećava da će "podeliti sve o svom životu i nevjerovatnoj muzičkoj karijeri", prema saopštenju za štampu.

Serija, koja je trenutno u procesu realizacije, ispričaće priču o tome kako je Hulio Iglesias postao prvi umetnik koji nije govorio engleski, a uspeo je da osvoji američko i azijsko tržište.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Kroz više od 55 godina karijere, Hulio Iglesias je snimao i pevao na 12 jezika, povezujući obožavaoce širom sveta i postao je prvi svetski poznat španski pevač čije se pesme pevaju širom palanete", dodaje se u saopštenju.

Iglesias je rekao da želi da učestvuje u kreiranju "sopstvene istine".

"Posle mnogo nagađanja, knjiga i dokumentaraca sa kojima nisam imao nikakvu vezu, prvi put sam odlučio da ispričam istinu o mom životu i to univerzalnoj kompaniji poput Netfliksa. Pismo šefice Netfliksa me je ubedilo da je to idealna kompanija za razvoj ovog projekta. Želim da se zahvalim ljudima širom sveta koji su podržavali moju karijeru", rekao je Iglesias.

Iglesias nije započeo karijeru kao pevač, već je počeo u omladinskim redovima Real Madrida pre nego što ga je nesreća sprečila da nastavi sa fudbalom. Okrenuo se muzici i postao jedan od napopularnijih izvođača u istoriji muzike.

Kao globalna superzvezda, Iglesias je snimao pesme na najviše jezika na svetu i bio je slavljen kao najpopularniji strani umetnik u Kini, Brazilu, Francuskoj, Italiji i drugim zemljama.

2019. godine dobio je nagradu za životno delo na dodeli Gremi nagrada, prenosi "Variety".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.