Izvor: Blic, 20.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže 'Sedam veličanstvenih'

Stiže 'Sedam veličanstvenih'

Ovogodišnji Drugi festival evropskog dokumentarnog dugometražnog filma 'Sedam veličanstvenih' otvoriće 26. januara (20.30) u Centru 'Sava' francuski film 'Mahaleo' Sezara Paeza, Mari Klemans i Rejmona Rajaonarivela.

Ovaj četvorodnevni festival predstaviće sedam najboljih evropskih dokumentaraca iz prošlogodišnje produkcije, prema izboru osnivača i prvog direktora Evropske dokumentarističke mreže Tue Stin Milera. Na programu su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nemačko-američki film 'Đavolov sudar', Ričarda Ladkanija i Kifa Davidsona, o planinama koje 'jedu ljude', tj. rudnicima u Boliviji, litvanski 'Pre sletanja na zemlju' Arunasa Matelisa, koji predstavlja bolnički život dece obolele od leukemije, zatim finski film 'Mirna farma' Mervija Junkonena, o odvoženju krave na klanicu, dansko ostvarenje 'Devojka gerilac' Franka Pijaseckija Poulsena, koji opisuje priključenje mlade gradske devojke revolucionarnim snagama Kolumbije, a tu je i češki film 'Ka-ci-pe' Miroslava Janeka, koji za temu ima kameru u dečjim rukama. Festival će zatvoriti islandski film 'Afrika junajted' Olafa Johansona, čija priča o multinacionalnom timu sastavljenom od gastarbajtera, koje ujedinjuje to što su očajni fudbaleri, predstavlja i Zlatka iz Niša. Nakon svake projekcije biće organizovan razgovor autora i publike.

Karte su već uprodaji na blagajnama Centra 'Sava' i Bilet servisa po ceni od 200 dinara za otvaranje i zatvaranje, i 150 dinara za ostale projekcije.

M. Graf

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.