Stipendije za 12 najtalentovanijih scenarista

Izvor: Blic, 25.Avg.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendije za 12 najtalentovanijih scenarista

Kompanija ContentLab&Factory pokrenula je takmičenje u okviru kog će najtalentovanijim scenaristima dodeliti 12 stipendija i omogućiti sticanje novih znanja i veština u ovoj oblasti.

Najbolji će, kako se navodi u saopštenju, dobiti priliku da se zaposle kao scenaristi na razvoju igranog TV programa za najveće televizijske kuće u regionu.

Takmičenje kojim kandidati mogu osigurati svoje mesto u programu počinje 31. avgusta i otvoreno je za sve koji žele da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oprobaju u ovoj formi umetničkog izražaja. Kandidati iz Srbije i ostalih zemalja regiona mogu učestvovati tako što će preuzeti zadatak koji će biti objavljen na stranici www.contentlabfactory.com.

Slični program pokrenut je u Mađarskoj u februaru ove godine na koji se prijavilo 700 kandidata. Izabrani scenaristi već razvijaju dve serije, "The Invisible Scar“ (krimi dramu u stilu Šerloka Holmsa, koja je smeštena u Austro-Ugarsku Monarhiju) i dramu/komediju "Wannabes"“, smeštenu u svet zvezda rialitija, čiji je jedan od tvoraca i mentor Džon Vorhaus.

Zadatak ima vremensko ograničenje od 24 sata od trenutka preuzimanja do predaje. Kako se navodi, kandidati će u tom roku imati priliku da iskažu dve najvažnije karakteristike dobrog scenariste - kreativnost i brzinu. Iz pristiglih prijava biće odabrani kandidati za uži krug i oni će biti pozvani na individualne razgovore.

Nakon toga, biće odabrano 12 polaznika koji će od oktobra 2015. učestvovati u Mentorskom programu, na kom će, uz edukaciju, učestvovati i u kreiranju i pisanju novih igranih TV-serija.

Mentorski program temelji se na iskustvima mentora, koji su radili na uspešnim domaćim i međunarodnim projektima. Gostujući mentor biće američki scenarista Džon Vorhaus, koji je kao glavni scenarista učestvovao u razvoju popularne serije "Married with Chidren" (Bračne vode).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.