Stihovi vredni (najmanje) 2.000.000$

Izvor: B92, 24.Jun.2014, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stihovi vredni (najmanje) 2.000.000$

Rukopis jedne od najpopularnijih pesama svih vremena, "Like a Rolling Stone" Boba Dilana, prodat je 24. juna na aukciji u Sotebiju za nešto više od dva miliona dolara, čime je postavljen novi rekord za jednu rokenrol pesmu, javlja AP.

U pitanju je radni nacrt pesme napisan olovkom na memorandumu hotela, sa beleškama i crtežima šešira, ptice i životinje sa rogovima.

Bob Dilan je imao samo 24 godine kada je snimio pesmu koja je postala rokenrol himna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dosadašnji rekord držala je rukom napisana pesma Džona Lenona "A Day in the Life" koja je 2010. prodata za 1.2 miliona dolara.

Zanimljivo je da, nakon objavljivanja pesme, Dilan nije snimio spot za nju. Zapravo, bilo je potrebno pola veka da ovaj dobije svoje video izdanje, koje je predstavljeno u novembru prošle godine. Neobičnim interaktivnim spotom Dilan je i tada pokazao da je još uvek za korak ispred svoje generacije, ali i generacije mlađih muzičara. Baš kao što je i pesma “Like a Rolling Stone”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rukopis pesme „Like a Rolling Stone” Boba Dilana prodat za dva miliona dolara

Izvor: Politika, 25.Jun.2014, 17:25

Rukopis jedne od najpopularnijih rokenrol pesama svih vremena, „Like a Rolling Stone” Boba Dilana prodat je na aukciji u aukcijskoj kući „Sadebi” u Njujorku za nešto više od dva miliona dolara. Pesma je bila procenjena između milion i dva miliona dolara, podsetio je Bi-Bi-Si...Ovom cenom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.