Stigao distopijski roman Irbis Aleksandra Žiljka

Izvor: Art-anima.com, 02.Apr.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao distopijski roman "Irbis" Aleksandra Žiljka

"Čarobna knjiga" je objavila roman "Irbis" nagrađivanog zagrebačkog pisca fantastike Aleksandra Žiljka.

Ovaj distopijski roman prvi put je štampan 2012. godine od strane "Zagebačke naklade" i iste godine je ovenčan "Sfera" nagradom, najznačajnijim priznanjem za književnu fantastiku u Hrvatskoj.

Fantazmagorični svet romana "Irbis" Aleksandra Žiljka, futuristički je odraz savremenih geopolitičkih stremljenja, divljanja kapitalizma, stvaranja drastičnih socijalnih razlika i dramatičnih (re)akcija koje neminovno uz to idu. Izvanredna dostignuća u oblastima genetskog inženjeringa, nanotehnologije i neurohirurgije, pretpostavka su za žestoku akcionu priču o plaćenicima koji nehotično dolaze u priliku da postanu heroji običnog čoveka i doprinesu stvaranju novog, vrlog sveta.

Upitan šta ga je navelo da napiše jedan roman kao što je "Irbis", Aleksandar Žiljak za sajt Art-Anima, kaže:

"'Irbis' je reakcija na sve ono što se događa od rujna 2001, a što vidim kao puzajući fašizam, kao pokušaj krupnoga kapitala i njegovih trabanata da od naroda otmu sve, ali doslovno sve, i da se ušanče u svojim neprobojnim tvrđavama odakle će, tako oni misle, vladati u izobilju dok je svijeta i vijeka. Za sada se tu još drže maske tzv. demokracije, zapadnih vrijednosti, slobodnoga tržišta, ali uskoro će te maske spasti".

Roman "Irbis" će se tokom vikenda naći na akciji "Leteći start" u okviru koje će biti prodavan sa popustom od 40%. Akcija važi isključivo za prodaju preko sajta izdavača.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.