Izvor: SEEcult.org, 20.Avg.2010, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari zanati u Srbiji

Kazandžiluk, kujundžiluk, staklarstvo, ikonopis, opančarstvo, asurdžiluk, kožuharstvo i terziluk, neki su od starih zanata koji će biti predstavljeni od 25. avgusta na izložbi u Etnografskom muzeju u Beogradu, čiji je cilj da se prikazivanjem muzejskih predmeta - alata i gotovih proizvoda, kao i savremenih proizvoda starih zanata, ukaže na trenutno stanje u toj oblasti u Srbiji i puteve daljeg delovanja.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Izložba starih zanata u Srbiji

Izvor: S media, 21.Avg.2010, 13:05

Nacionalna izložba starih zanata u Srbiji, koju su zajednički pripremili Etnografski muzej u Beogradu i Ministarstvo trgovine i usluga, biće otvorena u sredu, 25. avgusta, u Etnografskom muzeju, najavili su organizatori...Izložbu muzejskih predmeta, alata, kao i gotovih proizvoda majstora i vlasnika...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.