Stanić: Andrić poštovalac Koraća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanić: Andrić poštovalac Koraća

BEOGRAD -

Igrano-dokumentarni film "Žućko- priča o Radivoju Koraću" Gordana Matića premijerno će biti prikazan 16. februara u Centru "Sava".

U filmu o legendarnom košarkašu, njegovom životu, vremenu u kome je živeo, igraju Vladimir Aleksić, Katarina Radivojević, Voja Brajović, Tihomir Stanić, Tamara Krcunović.

Prema rečima Tanje Kovač, zadužene za odnose sa javnošću u ime filmske ekipe, u susret premijeri filma "Žućko-priča o Radivoju Koraću" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << glumac Tihomir Stanić koji igra našeg nobelovca Ivu Andrića, o svojoj ulozi je rekao da, iako je nekoliko puta do sada igrao slavnog pisca, svaki put o tom velikom čoveku otkriva nešto novo.

"Tako je bilo i ovaj put, u pripremama za film o Koraću. Svima je poznato da je Andrić voleo sport, naročito košarku, košarci je posvetio i jedan deo u 'Znakovima pored puta'. Ono što nisam znao je da je Andrić bio veliki poštovalac Koraća, da je između ta dva izuzetna čoveka postojalo prijateljstvo i duboko poštovanje", kazao je Stanić.

On je istakao da Korać nije bio samo vrhunski sportista, već i istinski intelektualac, zaljubljenik u umetnost, posebno književnost, da je njegova harizma osvojila i prilično zatvorenog Andrića.

"U spomen tom prijateljstvu, prema sopstvenom svedočenju, Andrić je svaku svoju posetu Sarajevu završavao obilaskom spomenika na mestu pogibije Radivoja Koraća", kazao je Stanić, koji se raduje premijeri i veruje da će publika voleti ovaj film.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.