Staklena menažerija na sceni Raša Plaović

Izvor: Glas javnosti, 18.Mar.2012, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Staklena menažerija" na sceni "Raša Plaović"

BEOGRAD - Predstava "Staklena menažerija" Tenesija Vilijamsa, igra se na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstavu je režirao Radoslav Milenković.

Jedan od najvećih komada svetske klasike, "Staklena menažerija" Tenesija Vilijamsa, igra se na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu. Reditelj Radoslav Milenković veruje da za lirska osećanja - još ima publike i nade.

Čitljiv na američki način - takav je Tenesi Vilijams u Milenkovićevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << režiji. Scenografija Borisa Maksimovića i zvučni ambijent Vladimira Petričevića, odmah nas lansiraju u srž drame.

"Ja bih voleo da naša predstava kaže publici da je zdravo da se suočimo sa sobom i usamljenošću i da imamo pravo da budemo slabi i nemoćni, da je u redu da se kajemo i stidimo, da žalimo i da plačemo, jer nas upravo to čini ljudima", kaže reditelj Radoslav Milenković, prenosi RTS

Primorani na porodicu, jedino što imaju, oni ratuju upravo različitim pogledima na nju. Kao brat, otac i sin, Tom je pod torturom majčine brižnosti. Ljudska i glumačka zrelost Aleksandra Đurice, čini Toma žalosno stvarnim.

Majka Ogle Odanonović, umesto perfidne, praktikuje tiraniju visokih tonova. Mada je tiše nekad više. Kao što komično biva tragično.

Bojana Stefanović začinje novu, ženstvenu ozbiljnost. Njena Lora je kao figurina izlivena od tuge, ali jaka u nemoći. Uspešna transformacija Mihaila Lađevca u lik Džima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.