Šta sluša britanski premijer?

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta sluša britanski premijer?

Dejvid Kameron, premijer Velike Britanije, smatra The Dark Side of the Moon Pink Flojda najboljim albumom svih vremena. Da li na osnovu ovoga može da se donese neki zaključak o njegovom profesionalnom radu?

Kao deo kampanje i na inicijativu Ministarstva za kulturu Kameron je objavio ovaj podatak na svom Fajsbuk profilu kako bi internacionalno promovisao Veliku Britaniju. S obzirom na to da je cilj kampanje dugoročni ekonomski prihod od interesovanja za Britaniju tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Olimpijade, Pink Flojd je logičan izbor. Tačnije, numera Money. Međutim, oni koji prate karijeru premijera, pitaju se da li je pesma Us and Them možda ipak Kameronov favorit.

Među premijerovim najdražim pesmama su Tangled Up in Blue Boba Dilana, Fake Plastic Trees Radioheda, All These Things That I’ve Done grupe The Killers, dok je na vrhu liste This Charming Man grupe The Smiths. Nedavno, premijer Kameron je izjavio da je album Smiths-a The Queen Is Dead njegov omiljeni, ali nije tu tvrdnju ponovio ove godine kad je kraljičina dijamantska godišnjica, odnosno 60. godišnjica od kad je došla na presto.

Ipak, istraživači bacaju pogled i na Kameronove prethodnike i tvrde da je Toni Bler imao grozan, neautentičan muzički ukus. Iako je i sam nekad bio u bendu, Bler je favorizovao REM, Simply Red i Foo Fighters. Sa druge strane, Gordon Braun je 2006. godine izjavio da mu najviše prijaju Arctic Monkeys jer oni najefikasnije bude čoveka rano ujutru. Svakako, Braun je ovom izjavom samo hteo da pokaže kako zna da taj sastav postoji i da voli glasnu muziku. Za Džona Mejdžora je najbolji izbor bio malo poznati Acker Bilk, 1989, odnosno godinu dana pre nego što je postao premijer. Prema muzičkim kritičarima, Bilk je Pink Flojd Mejdžorove generacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta sluša britanski premijer?

Izvor: Lajk.ba, 17.Maj.2012

Dejvid Kameron, premijer Velike Britanije, smatra The Dark Side of the Moon Pink Flojda najboljim albumom svih vremena.

Nastavak na Lajk.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.