Srpski flilmski studio u Holivudu

Izvor: B92, 13.Okt.2010, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski flilmski studio u Holivudu

Beogradski Crater Studio učestvovao je sa kompanijom za vizuelne efekte Evil Eye Pictures iz SAD u postprodukciji i vizuelnim efektima za filmski hit "Rezervni igrači" (The Other Guys), koji ove sedmice počinje sa prikazivanjem i u Srbiji.

To je prvi studio iz Srbije koji je na ovaj način direktno sarađivao na dugometražnom filmu sa nekim holivudskim studijom i uvršten je na odjavnu špicu filma, saopštila je Srpska filmska asocijacija (SFA).

Crater Studio se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bavi animacijom i vizuelnim efektima za filmsku industriju, izradom reklamnih i muzičkih spotova. Članovi studija su zaslužni za vizuelne efekte i u dva domaća filma - "Čarlston za Ognjenku" i "Sveti Georgije ubiva aždahu".

Holivudska komedija "Rezervni igrači" (u produkciji Columbia Pictures i Sony Pictures iz Los Anđelesa) je najveće dosadašnje profesionalno iskustvo beogradskog studija čijih je ukupno 36 umetnika i članova produkcijskog osoblja radilo šest meseci na vizuelnim efektima za ovaj film, a Crater Studiju su povereni neki od najzahtevnijih kadrova.

Saradnja sa producentima iz Evil Eye Pictures, koji su direktno angažovali Crater Studio, bila je na visokom profesionalnom nivou uz obostranu želju da u budućnosti dođe do novih zajedničkih projekata.

Crater Studio je član SFA koja se bavi promocijom Srbije kao lokacije, ali i izvoznih usluga u svim segmentima filmske, TV i reklamne produkcije. Do kontakta i saradnje koja je usledila sa filmskim studijom iz Los Anđelesa došlo je tokom nastupa na sajmu filmskih lokacija u Santa Moniki prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.