Srpska Marija Kalas: Znate kakvu muziku danas slušaju mladi... VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 17:14

Srpska Marija Kalas: "Znate kakvu muziku danas slušaju mladi..." VIDEO

Operska pevačica Dragana Radaković uskoro slavi 30 godina karijere, a punu deceniju predstavlja našu zemlju na velikim operskim scenama u svetu. Uskoro je čeka premijera opere "Toska" u Ljubljani.

"Debitovala sam u prošlom veku, 1992. godine. Sledeće godine će biti 30 godina umetničkog rada", navela je Radaković. Navodi da se može ozbiljno živeti od operskog pevanja.

"Ali to možete ako imate gostovanja u inostranstvu, menadžera... To zahteva odsustvo od porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali kada imate dobrog partnera koji ima sluha sve može da se uskladi", ispričala je ova operska pevačica za TV Prva.

Smatra da je važno za operskog pevača da voli svoj posao, da mu publika veruje, ali i da je dobra organizacija ključna - nema praznog hoda jer se nema vremena za to.

"Publika mora da se neguje, znate kakvu muziku slušaju mladi danas, jedan deo sebe morate da oplemenite kroz umetnost i važno je negovati kulturu", rekla je ona.

Od premijere u Ljubljani očekuje samo - uspeh.

"Oni su do sada bili zatvoreni, publika, kolege i svi zaposleni su željni dešavanja", rekla je Radaković.

Stalno je porede sa Marijom Kalas, ali Radaković smatra da, iako joj to imponuje, mora da "ostane na zemlji".

Pogledajte video.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.