Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u akciji Sat 31. marta

Srbija će se u subotu, 31. marta, pridružiti globalnoj akciji Svetskog fonda za prirodu (WWF) za očuvanje životne sredine "Sat za našu planetu" simboličnim isključivanjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na jedan sat.

Do sada su se pozivu za učešće u akciji Svetskog fonda za prirodu odazvale lokalne samouprave, ustanove, javna preduzeća i kompanije u više od 40 gradova Srbije, koji će isključiti osvetljenje od 20.30 do 21.30 sati, navodi se na sajtu te organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << panda.org/serbia.

Akciju su podržali Beograd, Aranđelovac, Apatin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bečej, Beočin, Bogatić, Bor, Čačak, Ćićevac, Dimitrovgrad, Donji Milanovac, Ivanjica, Kanjiža, Kovačica, Kragujevac, Kraljevo, Kula, Majdanpek, Niš, Novi Bečej, Novi Pazar, Novi Sad, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prokuplje, Senta, Sombor, Srbobran, Sremski Karlovci, Surdulica, Trstenik, Valjevo, Varvarin, Veliko Gradište, Vranje, Zaječar i Zrenjanin.

Akcija "Sat za našu planetu", šestu godinu za redom, održava se kao podsećanje i opomena da se nešto preduzme protiv klimatskih promena koje su posledica neodrživog korišćenja prirodnih resursa.

Za ovogodišnju akciju u svetu prijavilo se više od 6.000 gradova.

Centralni skup 31. marta u Srbiji će se održati u Beogradu na Trgu Republike od 20.30, a veći skupovi planirani su i u Nišu i Novom Sadu.

Akcija "Sat za našu planetu" počela je 2007. u Sidneju. Prošle godine u akciju je bilo uključeno oko dve milijarde ljudi u više od 5.200 gradova u 135 zemalja. Akcija je u Srbiji prvi put organizovana 2009. godine.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda najavio je da će u prestonici 31. marta na sat vremena, pored ostalog, biti isključeno dekorativno osvetljenje svih mostova, kao i dekorativna rasveta na Narodnoj Skupštini i Skupštini Grada Beograda, na hramu Svetog Save, crkvi Svetog Marka i Ruskoj crkvi, palati Albanija, na Kalemegdanu i spomeniku Pobedniku, kuli Nebojša, na Etnografskom muzeju i Muzeju kneginje Ljubice, Muzeju Nikole Tesle, Trgu Republike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.