Izvor: Blic, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na Si-En-Enu

Srbija na Si-En-Enu

Posle decenije i ništa više, kad su najratoborniji Srbi (ima ih još, i to prilično) proklinjali Si-En-En, američku globalnu tv-mrežu, za sva zla koja nam je priredila 'međunarodna zavera' (plus, u domaćim krugovima još ozloglašeniji Novi svetski Poredak) došlo neko vreme da osmotrimo kako Si-En-En reklamira naše turističke prednosti. Za velike pare, naravno. I sredinom protekle nedelje, kad su se pojavili prvi reklamni spotovi, usledila su nova gunđanja: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lepo su prikazali naše prirodne lpote i manastire, ali se ne vidi dovoljno da u toj zemlji žive neki ljudi.

Razumemo nevolje onih koji su pravili ove spotove. Možda su mogli da prikažu kako se u Guči ili na famoznim beogradskim splavovima lepotice pentraju na dobro postavljene stolove (stakleni nameštaj ukrašen toplom prasetinom) i izvode pomamne trbušne plesove? Ili, snimak ministra koji u tv-studiju nogom pogađa zbunjenog voditelja, uz pominjanje najbliže rodbine? Ili, kako u najužoj gradskoj zoni Beograđani mogu da kupe dva najnovija filma Klinta Istvuda na jednom disku, za manje od dva evra? Ili prizor sa nekada ugodnog trga Slavija, na kojem se sa dugog niza tezgi kupuju po tri para rumunskih čarapa za samo sto dinara? A nedavno su sve globalne mreže na vidnim mestima objavile šokantne prizore lokalnog košarkaškog derbija, sa premlaćivanjem navijača, međusobno i u obračunu sa specijalcima, uz rušenje dela tribina. Negativni učinak ovog izveštaja teško će se ublažiti plaćenim tv-spotovima.

Možda bi nam pomogao novi 'Džems Bond' koji bi se delimično snimao u Srbiji, poput prethodnog koji je reklamirao nepostojeće lepote južnih nam suseda. Našem turizmu nije lako, kao ni nama.

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.