Spilberg dobio prava za film o Martinu Luteru Kingu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spilberg dobio prava za film o Martinu Luteru Kingu

LOS ANĐELES - Holivudski reditelj i producent Stiven Spilberg dobio je prava za snimanje filma o životu Martina Lutera Kinga, velikog borca za građanska prava američkih crnaca, saopštila je producentska kuća "Drimvorks", javljaju agencije.

Film bi trebao da bude "referentni portret" slavnog američkog sveštenika ubijenog 1968. godine, navodi se u saopštenju studija "Drimvorks" koji su Stiven Spilberg i Devid Gefen osnovali 1994. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Počastvovani smo što nam je 'King estejt' (firma koja raspolaže pravima na baštinu Martina Lutera Kinga) omogućila da ispričamo priču o tim odlučujućim istorijskih događajima", rekao je Spilberg tim povodom.

"Nadamo se da ćemo dobiti priču na koju ćemo svi moći da budemo ponosni", dodao je on.

Martin Luter King, veliki borac za rasnu jednakost, autor čuvenog govora "Imam san" ubijen je 1968. u Memfisu kada je imao 39 godina. Četiri godine ranije dobio je Nobelovu nagradu za mir i do danas je najmlađi dobitnik tog prestižnog priznanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.