Spektakl: Zvezda fado muzike Mariza peva u rasprodatom Sava centru

Izvor: BKTV News, 04.Dec.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl: Zvezda fado muzike Mariza peva u rasprodatom Sava centru

Svetska zvezda fado muzike Mariza održaće u četvrtak u beogradskom Sava centru.

Portugalska pevačica je poslednjih desetak godina u više navrata punila Sava centar, a sve rasprodate ulaznice za koncert 7. decembra koji počinje u 20:30 časova, u okviru turneje povodom aktuelnog albuma "Mundo", pokazuje koliku popularnost i ugled uživa kod beogradske publike.

"Proći ćemo kroz brojne pesme koje ljudi vole i u kojima su uživali ovih petnaestak godina, ali istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naglasak koncerta će biti na albumu 'Mundo'", najavila je Mariza.

Ono što je ovaj tata uradio za svoju autističnu ćerku je vredno divljenja (FOTO)

"Mundo" (2015) donosi novi, hrabar i eksperimentalni fado koji pomera granice. “Mundo" je album putovanja, gde se od Kapoverdskih ostrva u “Padoce de Céu Azul” stiže do flamenka u pesmi “Adeus” i dodira tanga u “Caprichosa”.

Zaslužila je: Mariza dobila priznanje koledža Berkli (VIDEO)

Pevačica jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po osobenoj harizmi i kratkoj kosi, pevačku karijeru počela je albumom "Fado en mim" (2001), a usledili su svetski uspešni "Fado Curvo" (2003) i "Transparente" (2005). Titulu kraljica fada - specifične portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti – Mariza je po mišljenju mnogih zaslužila i albumima "Terra" (2008) i "Fado Tradicional" (2010), kao i brojnim turnejama i koncertima u prestižnim svetskim dvoranama kao što su pariska Olympia, Sydney Opera House, Carnegie Hall u Njujorku...

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.