Španski hit u bioskopima

Izvor: SEEcult.org, 09.Feb.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski hit u bioskopima

Španski igrani film “Palme u snegu” reditelja Fernanda Gonzalesa Moline, koji počinje da se prikazuje u bioskopima u Srbiji 11. februara, osvojio je dve nacionalne nagrade Goja – za najbolju umetničku produkciju i najbolju pesmu i postao veliki hit u Španiji ove zime, sa ccak dva i po miliona gledalaca, pretekavši čak i “Ratove zvezda: Buđenje sile”.

Ta romantična drama snimljena je prema istoimenom bestseleru Luz Gabas. Radnja se dešava sredinom 20. veka u španskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << koloniji, uoči i tokom sticanja nezavisnosti Ekvatorijalne Gvineje.

Mladi Španac Kilian u potrazi za boljim sutra zamenio je sneg na Pirinejima plantažom kakaoa na egzotičnom ostrvu Fernando Poa, gde postaje jedan od upravnika. Lepa Bisila, afrička medicinska sestra u maloj bolnici za radnike sa plantaže, osvojiće čistotom svog bića njegovo srce. Ali, njihova ljubav, začeta u burnim vremenima istorijskih prevrata, biće zabranjena.

Glavne uloge igraju popularni Mario Kasas i Berta Vaskes. Važnu rolu ima i Adriana Ugarte, Kilianova nećaka koja u današnje vreme kreće u Gvineju da otkrije porodičnu istoriju.

Lepote Afrike, uz budžet od 10 miliona evra, čine Molinin film vizuelnim spektaklom, a dirljiva saga prikazana je u klasičnom maniru ekranizacija.

Kritičari ga upoređuju sa “Engleskim pacijentom” ili “Carstvom Sunca”.

U “Palmama u snegu” uživaće pretežno ženska publika, utisak je sa novinarske projekcije u Beogradu, koju je distributer Dexin film priredio 9. februara u bioskopu Cineplexx  Ušće.

Reditelj Fernando Gonzales Molina poznat je po filmskom serijalu “Tri metra iznad zemlje” i “Želim te”, kao i po TV seriji “Pakov svet”.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.