Spajs gerls dobile markice: Prvi put u istoriji kolekcija posvećena ženskoj pop grupi FOTO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 14:59

"Spajs gerls" dobile markice: Prvi put u istoriji kolekcija posvećena ženskoj pop grupi FOTO

Ženska pop grupa "Spajs grls" počastvovana je kolekcijom poštanskih markica Kraljevske pošte Velike Britanije povodom 30. godišnjice od osnivanja tog benda.

To je prvi put da je britanska pošta posvetila celu kolekciju maraka ženskoj pop grupi, preneo je "Gardijan".

Na 10 najznačajnijih markica nalaze se slike performansa sa Britanske dodele nagrada 1997. godine, različitih emisija i njihovog ponovnog okupljanja na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2012. godine.

Kolekcija sadrži i portrete snimljene na setu filma "Spajs vorld" iz 1997. godine. "Spajs grls" su 1994. godine osnovali dvojac otac i sin Bob i Kris Herbert, koji su želeli da osnuju devojački bend koji bi bio rival preovlađujućim muškim bendovima.

Sastavljen je petočlani bend sa Mišel Stivenson, koju je ubrzo zamenila Ema Banton. Grupu su činile i Viktorija Bekam (tada Adams), Melani Braun, Melani Čizom i Džeri Halivel.

Svetsku slavu stekle su 1996. godine svojim prvim hitom "Vonabi", a iste godine su izdale svoj prvi album "Spajs", koji drži rekord za najprodavaniji album ženske grupe u istoriji. Prodato je više od 31 miliona kopija, a naredni "Spajs vorld" iz 1997. oko 20 miliona kopija.

Iste godine igrale su glavne uloge u sopstvenom filmu, "Spajs vorld". Godine 1998. napustila ih je Džeri Halivel, a ostale četiri članice su se razišle 2000. godine. One i dan-danas ostaju najuspešniji ženski bend u istoriji. Markice će biti u prodaji od 11. januara, dostupne u različitim kolekcionarskim izdanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spajs grls dobile kolekciju markica za 30 godina od osnivanja benda

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2024

Ženska pop grupa "Spajs grls" počastvovana je kolekcijom poštanskih markica Kraljevske pošte Velike Britanije povodom 30. godišnjice od osnivanja tog benda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.