Spajk Li na čelu žirija ovogodišnjeg Kanskog festivala

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajk Li na čelu žirija ovogodišnjeg Kanskog festivala

Spajk Li predvodiće žiri ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu, a organizatori se nadaju da će provokativni američki režiser ''razdrmati stvari'' na okupljanju svetske filmske elite. Li je rekao da mu je čast da bude prva osoba iz afričke dijaspore izabrana za ovu prestižnu poziciju, preneo je AP.

Direktor Kanskog festivala Tjeri Fremo izjavio je da imenovanje prvog crnog predsednika žirija u Kanu nije politička odluka, već poruka univerzalnosti.

Govoreći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za francuski radio RTL Fremo je primetio da je bilo različitih nacionalnosti članova žirija i reditelja čiji su filmovi prikazani u Kanu.

Mnogi Lijevi filmovi su bili prikazani u Kanu, a njegov film "BlacKkKlansman'' dobio je nagradu u Kanu prošle godine.

Kanski festival se ove godine održava od 12. do 23. maja, a imena ostalih članova žirija biće saopštena u aprilu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.