Somborsko pozorište obeležava jubilej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborsko pozorište obeležava jubilej

Prva predstava u zgradi narodnog pozorišta u Somboru odigrana je 25. novembra 1882. godine, a kao profesionalno pozorište deluje od 1946. godine.

Svih 137 godina taj teatar ima vernu publiku, za koju su i ovog novembra pripremili iznenađenja.

Apatinski glumci amateri mogu da se pohvale uspehom filma "Krv", koji je sniman u tom mestu, a koji je u konkurenciji 240 prijavljenih ostvarenja sa svih kontinenata na 7. Festivalu fantazi i horor filma "Hrizantema" u Subotici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osvojio nagradu za muziku.

Šta je somborsko pozorište pripremilo za publiku povodom rođendana i šta će to obeležiti novembar, a šta apatinski glumci amateri pripremaju novo i šta za njih znači nagrada?

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.