Izvor: Arte, 11.Jul.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofija Ružić & Kjohei Tazaki: Prožimanje

Sofija Ružić & Kjohei Tazaki: Prožimanje, sreda 17. jul u 20 sati, X VITAMIN Galerija, Studentski trg 11, Beograd

Delikatna granica stapanja humane i veštačke inteligencije česta je inspiracija umetnika našeg doba. Dvoje umetnika iz Srbije i Japana susreću se u galeriji „X VITAMIN“ u Beogradu, donoseći svoja individualna viđenja ove teme. Prožimanje dva umetnička subjekta koja su utemeljena u različitim kulutrološkim modelima zemalja sa nejednakim tehnološkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << razvojem, stvaraju u jedinstvenom izložbenom prostoru zajedničku umetničku istinu. Težnja za identifikacijom ljudskog faktora u doba tehnokratije, i vera u snagu humanog stvaralaštva uz korišćenje iskustava novih medija moguća je poruka ove izložbe.

SOFIJA RUŽIĆ (rođena 1990. godine u Čačku) nakon završenih osnovnih studija na VŠSS Beogradska politehnika, smer grafički dizajn, upisuje fakultet likovnih umetnosti, gde 2017. godine završava master studije na smeru likovna grafika u klasi profesora Vladimira Veljaševića. Aktivno izlaže od 2011. godine. Učestvovala je na mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu od kojih je jedna samostalna.

Nagrade i priznanja:

Nagrada MARKO KRSMANOVIĆ za inovativni pristup grafici 2016

Nagrada za RAD NA RUČNO PRAVLJENOM PAPIRU 2016

Bronzana pohvalnica za najbolji plakat u okviru projekta NAŠ SVET-NAŠE SUTRA 2011

TAZAKI KJOHEI je rođen 1988 u Kanagavi, Japan. Diplomirao je arhitekturu 2013. godine na Univerzitetu i Tokiju. Izlagao je na dve samostalne i vipše grupnih izložbi u Japanu. Trenutno živi i radi u Lodnodu.

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.