Smotra etnološkog filma u Novom Pazaru

Izvor: Glas javnosti, 21.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra etnološkog filma u Novom Pazaru

NOVI PAZAR - Smotra etnološkog filma koju novopazarski muzej "Ras" organizuje u saradnji sa etnografskim muzejom iz Beograda otvorena je u ponedeljak uveče projekcijama filmova "Kmerske posude" i "Čuvari tradicije", a tokom pet večeri biće prikazano sedam filmova domaće i inostrane produkcije

Kustos muzeja Muradija Kahrović - Jerebičanin izrazila je očekivanje da će ova smotra postati tradicionalna.

Ona je dodala da će posetioci svake večeri moći da pogledaju po >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dva kraća dokumentarna filma iz oblasti kulture.

Prvi film prikazao je kulturu Kambodže, a potom je usledila projekcija domaćeg filma "Čuvari tradicije" rediteljke Gordane Simonović-Veljković", kaže Kahrovićeva.

Do kraja smotre emitovaće se belgijski film "Sarega", kao i filmovi "Žeđ kamenog mora" i "Neće se nastaviti ni slučajno".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.