Smotra Mini sezona od 24. maja u Novosadskom pozorištu

Izvor: B92, 21.Maj.2021, 09:43

Smotra "Mini sezona" od 24. maja u Novosadskom pozorištu

Novosadsko pozorište (Ujvideki Színhaz) i ove godine organizuje smotru pod nazivom “Mini sezona”, koja će trajati od 24. do 27. maja, a na kojoj će biti izvedene četiri nove predstave na njihovoj sceni, nastale u doba pandemije, javili su iz tog teatra.

Tokom ta četiri dana publika će gledati sve aktuelne komade u tekućoj pozorišnoj sezoni 2020/2021 - “Paravani” Žana Ženea, u režiji gosta iz BiH-a Dina Mustafića (24. maj), “Nosorog” prema drami avangardnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autora Ežena Joneska, reditelja Nikite Milivojevića (25.05.), “Mefisto” Klausa Mana, u rediteljskoj postavci Borisa Liješevića (26.05.) i “Seljačka opera” Bele Pintera u režiji Atile Keresteša (27.05.).

Gledaoci će prvo osetiti pustinjsku vrućinu i duh revolucije ("Paravani"), onda će prisustvovati masovnoj transformaciji običnih ljudi u nosoroge ("Nosorog"), iz takve atmosfere će se preseliti na pozorišnu scenu i suočiti se sa karakterom jednog nemačkog glumca ("Mefisto"), a na kraju će se pridružiti svadbenim zgodama i gorkim porodičnim nezgodama ("Seljačka opera").

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.