Izvor: Blic, 18.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službeni glasnik ustanovio Nagradu Desimir Tošić

Izdavačka kuća "Službeni glasnik" ustanovila je nagradu "Desimir Tošić" za publicistiku, koja će prvi put biti dodeljena 19. februara 2009. godine, saopšteno je iz te Izdavačke kuće.

"Nagrade u oblasti publicistike su zamrle, a izborom imena Desimira Tošića, želeli smo da očuvamo sećanje na jednog od najznačajnjih nezavisnih srpskih intelektualaca, čije delo odslikava društvene i političke promene u Srbiji 20. veka", piše u saopštenju.

Nagrada Desimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tošić dodeljivaće se za publicističko delo koje afirmiše istinu, vrednosti i pozitivnu kritiku društva i vremena. U saopštenju se dodaje da za nagradu ne mogu da konkurišu publicistički radovi u širem smislu, odnosno monografije, enciklopedije, memoari i istorijski romani.

Nagrada će se dodeljivati svake godine 19. februara, na dan rođenja Desimira Tošića, za publicističke radove koji su prvi put objavljeni u toku predhodne godine.

Priznanje Desimir Tošić će se dodeljivati u kategoriji za publicističko delo u formi knjige i kategoriji za feljtone, kolumne, tekstove u dnevnim i nedeljnim novinama, periodici i stručnim časopisima.

Nagrada će biti novačana, a iznos nagrade, kao i sastav žirija utvrdiće Upravni odbor "Službenog glasnika".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.