Slike novopazarskog umetnika u britanskom filmu

Izvor: Beta, 09.Sep.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slike novopazarskog umetnika u britanskom filmu

NOVI PAZAR, 9. septembra 2014. (Beta) - Britanski režiser Ben Čarls Edvards odabrao je slike novopazarskog akademskog slikara Mirze Župljanina (33) za svoj najnoviji film "The Smalls".

Snimanje ovog filma je u toku, a u konkurenciji su učestvovali najistaknutiji umetnici iz celog sveta.

"Ovo je veliki kulturološki iskorak za mene kao slikara, ali i za moj grad, jer je ova grana umetnosti u Srbiji potpuno marginalizovana. Umetnost je ovime pokazala da za nju ne postoje geografske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << socijalne i političke granice", rekao je Župljanin za radio "Sto plus".

On se nada da će ovo podstaći mnoge mlade umetnike da ne odustaju od ciljeva, da treba da veruju u sebe i budu istrajni.

Ovaj mladi umetnik izdvaja se predanošću, upornosću, ali i originalnim apstrakcijama koje privlače pažnju mnogobrojnih kritičara.

"Na mojim slikama preovladjuje sve ono što okupira pažnju svakog mladog čoveka. Po nekom nepisanom pravilu na svim mojim slikama dominira crvena boja, koja simbolizuje strast, snagu i brzinu", rekao je Župljanin.

Župljanin je slikarstvo završio na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, u klasi Mehmeda Slezovića, a do sada je imao 16 samostalnih, 50 kolektivnih izložbi, a učesnik je i 11 likovnih kolonija, medju kojima je devet medjunarodnih.

Osim slikarstva, bavi se i vajarstvom, umetničkom fotografijom, modnim i grafičkim dizajnom, dizajnom enterijera, 3-D umetnošću i scenografijom.

Foto: Radiostoplus, Novi Pazar

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slike novopazarskog umetnika u britanskom filmu

Izvor: Blic, 09.Sep.2014

Direktor britanskog filma Ben Čarls Edvards odabrao je slike novopazarskog akademskog slikara Mirze Župljanina (33) za svoj najnoviji film “The Smalls”...Snimanje ovog filma je u toku, a u konkurenciji su učestvovali najistaknutiji umetnici iz celog sveta...- Ovo je veliki kulturološki iskorak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.