Slike Vladimira Mojsilovića

Izvor: Arte, 17.Okt.2018, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slike Vladimira Mojsilovića

U petak 19. oktobra sa početkom u 19 časova, u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji (Ulica Nemanjina), otvara se izložba slika Vladimira Mojsilovića, koja će trajati do 27. oktobra 2018.

Veza ove izložbe sa galerijskim objektom banke, nije slučajna. Mojsilovića je i ranije inspirisao odnos između ekonomsko-političke aktuelnosti i vizuelnih komunikacija.

Taj odnos zapravo predstavlja vrstu manirističke zagonetke koja od publike  traži odgovor:  Da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << ove ove slike predstavljaju društvenu kritiku, političku ironiju ili državnu propagandu?

Postavka uključuje nove ali i prethodno izložene radove iz različitih javnih i privatnih kolekcija.

Na slikama figuriraju javna bića iz istorije, mitologije i popularne kulture. Marks, Šilja, Tesla, Bendžamin Frenklin, Dart Vejder, nalaze se u Mojsilovićevom asocijativnom sistemu ali istovremeno ukazuju na generacijsko zajedništvo u prijemu masovnih medijskih informacija.

Mojsilovićev koreografski likovni svet, na ovoj izložbi biće obogaćen novim tematskim kombinacijama, proširujući autorovo polje egzibicije motivima iz sveta epske fantastike i sredozemne arhi-tipologije.

Postavku  je pratila javna konverzacija ovog umetnika sa kolegama i kritičarima na društvenim mrežama, a deo tog razgovora biće izložen kao prateći eksponat izložbe.

Iz teksta Marka Kostića

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

„Mali građanski razgovori u rukavicama“ od 19. oktobra u Narodnoj banci

Izvor: Danas, 17.Okt.2018

U petak 19. oktobra sa početkom u 19 časova, u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji (Ulica Nemanjina 17), otvara se izložba slika Vladimira Mojsilovića “mali građanski Razgovori u rukavicama”, koja će trajati do 27. oktobra. Članak „Mali građanski razgovori u rukavicama“ od 19. oktobra...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.