Slike Save Stojkova u Biblioteci Beograda

Izvor: Beta, 10.Feb.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slike Save Stojkova u Biblioteci Beograda

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Izložba slika somborskog umetnika Save Stojkova biće otvorena od 14. do 28. februara u Atrijumu Biblioteke grada Beograda, najavljeno je iz te ustanove.

Na izložbi će biti predstavljeno tridesetak slika na kojima preovladjuju motivi tipični za stvaralaštvo Save Stojkova - predeli, idilični seoski prizori, vojvodjanska ravnica, rekla je agenciji Beta kustoskinja izložbe Mirjana Savić.

Sava Stojkov rodjen je 1925. godine u Somboru. Izlagao je u Srbiji i inostranstvu, samostalno više od 300 puta i na više od 550 grupnih izložbi.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja medju kojima se ističu: Velika nagrada bijenala u Milanu, Nagrada Prvog bijenala jugoslovenske naivne umetnosti u Svetozarevu, nagrade u Veroni 1982. i 1984. godine, Masarikove nagrade u Pragu...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Slike Save Stojkova u Biblioteci grada Beograda

Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2011, 07:47

BEOGRAD - Izložba slika somborskog umetnika Save Stojkova biće otvorena od 14. do 28. februara u Atrijumu Biblioteke grada Beograda, najavljeno je iz te ustanove...Na izložbi će biti predstavljeno tridesetak slika na kojima preovlađuju motivi tipični za stvaralaštvo Save Stojkova - predeli, idilični...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.