Slikana keramika iz Muzeja grada Beograda u Herceg Novom

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slikana keramika iz Muzeja grada Beograda" u Herceg Novom

Izložba keramike otvara se večeras u galeriji "Josip Bepo Benković" u Herceg Novom i biće otvorena do 27. jula.

U galeriji "Josip Bepo Benković" u Herceg Novom veceras se otvara izložba "Slikana keramika iz Muzeja grada Beograda" autorke Nikoline Adamović, saopštio je Muzej.

Ovo je drugo gostovanje beogradskog muzeja u ovom prostoru pošto je u martu bila održana izložba o Ivi Andriću odrganizovana povodom pola veka otkako je Andriću >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uručena Nobelova nagrada za književnost.

Izlozba keramike iz zbirke Muzeja koja će biti otvorena do 27. jula premijerno je predstvljena prošlog leta u Konaku kneginje Ljubice, a videli su je i posetioci u muzeju u Petrovcu na Mlavi.

Popusti zovu u Crnu Goru

Tadić i Vujanović otvorili konzulat

Zbirke Muzeja poseduju veliki broj oslikanih keramičkih posuda iz različitih perioda i različitih tehnika dekorisanja. Za većinu se može reći da predstavljaju izuzetne primere primenjene umetnosti.

To su posude luksuznog tipa, izrađene tehnikom zgrafita, majolika, takozvana habanska keramika, kao i posude nešto skromnije izrade i tehnike dekorisanja.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.